Sidekum

Omgeving

Het Sidekum hotel ligt aan de Turkse Riviera, één van de populairste vakantie bestemmingen van de wereld. En dat is niet voor niets. Het klimaat is er fantastisch, de cultuur is erg gezellig en er is veel te doen.

Klimaat aan Turkse Riviera

Het zeeklimaat aan de Turkse kust bij Side zorgt voor de warme zomermaanden en de wat koudere wintermaanden. De algehele temperatuur het hele jaar door ligt veel hoger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter. De warmste maand van het jaar in Side is Juli, het kwik kan dan oplopen tot wel 35 graden. Gemiddeld ligt de temperatuur in de zomermaanden (juni, juli, augustus en september) rond de 28 graden. In mei en oktober is de gemiddelde temperatuur iets lager en ligt deze rond de 21 graden. In de overige maanden komt de temperatuur niet vaak boven de 20 graden, maar desondanks blijft het ook in de wintermaanden heerlijk vertoeven in het Sidekum resort.

De zeewater temperatuur aan de kust piekt in juli met een temperatuur van 28 graden en dit neemt geleidelijk af tot een wat frissere 18 graden in december. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september, en zelfs oktober is het zeewater op heerlijke temperatuur. Al hoewel er veel zon schijnt en weinig regen valt aan de Turkse kust is het goed te weten dat het aantal zonuren in de zomer veel hoger ligt dan in de winter en de neerslag in de zomer veel minder is dan is de winter. Het klimaat in Side, Turkije is zeer goed, en ideaal om de voorjaarsvakantie of zomervakantie door te brengen of om in de winter aan de Nederlandse kou te ontsnappen.

Turkse cultuur

Turkije heeft een zeer rijke geschiedenis. Het gebied is in de loop van de tijd bezet geweest door de Grieken, de Romeinen en de Osmanen. In de huidige cultuur zijn daar nog allerlei effecten van te zien. Neem alleen al alle oude ruïnes die er rondom Side bewaard zijn gebleven. Een aantal andere interessante punten uit de Turkse cultuur ten opzichte van de West-Europese cultuur zijn: genegenheid, onderhandelen, conservatieve kleding, mannenmaatschappij en hier en daar wat opdringerig.

Side

Side is de dichtstbijzijnde grote stad van Sidekum. Side ligt op 6 kilometer van het resort. In Side kunt u heerlijk uit eten of genieten van de gezellige atmosfeer. Er zijn ook veel bezienswaardigheden in de stad. Er wordt u aangeraden hier navraag naar te doen bij de receptie van hotel Sidekum zodat u de meest actuele prijzen en informatie krijgt.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Corendon
v.a. € 379 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen